Våra topp 5-tips för en glad och frisk katt

Förvandla ditt hem till ett kattparadis

Har du någonsin undrat hur livet är för din katt? De upplever världen på ett annat sätt än oss människor, men vi har också mycket gemensamt.

Mycket av det som gör oss glada och håller oss friska har samma effekt på katter… till exempel en massage, ta hand om oss själva och att få tillräckligt med sömn!

Här är våra topp 5-tips för att ditt hem ska göra din katt så glad och frisk som möjligt.

Se alltid till att läsa etiketterna på rengöringsprodukter för att försäkra dig om att de är säkra att använda runt husdjur.

Håll rent

Det är viktigt att städa kattlådan ordentligt för att undvika att sjukdomar och infektioner sprids. Om man dock använder fel rengöringsmedel så kan det göra saker ännu värre!

Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller fenoler när du rengör kattlådan, då de kan vara giftiga för katter. Se alltid till att läsa etiketterna på rengöringsprodukter för att försäkra dig om att de är säkra att använda runt husdjur. Kontakta en veterinär om du har frågor gällande om produkterna är säkra att använda eller inte.

Kom ihåg att alltid skölja extra ordentligt efteråt -våra katters otroliga luktsinne gör att de kan känna av minsta lilla spår som är kvar.

Att placera något som luktar som dig i deras säng kan göra att de känner sig hemma och bekväma.

Sängar och annat

Det är viktigt för katter att de känner sig bekväma hemma – och ett sätt som du kan hjälpa dem att känna sig bekväma på är att se till att de har sin egen säng som de älskar.

Det svåraste är att hitta rätt plats. Helst ska den vara något undangömd och delvis täckt så att din katt känner sig trygg. En solig fönsterbräda bakom gardinerna är alltid ett säkert kort.

Innan du vet ordet av det kommer de att sussa gott. Om inte så kan du ta av dig dina strumpor. Varför? Det kanske låter konstigt, men om du lägger något i deras säng som luktar som dig så kan det få dem att känna sig riktigt hemma.

Att klappa en katt i 5 minuter är tillräckligt för att sänka dess blodtryck 25 enheter.

Dela kärlek

En av de absolut mest magiska sakerna med att ha en katt är att man kan dela kärlek och mys. Det är visat att det hjälper oss att minska vår stress, men visste du att det i rätt mängd är precis lika viktigt för din katt?

Det är ungefär som att gå på spa och få en massage -men din katt kan njuta av de fördelarna varenda dag. Forskare har nämligen upptäckt att det räcker med 5 minuters klappande för att sänka en katts blodtryck med 25 enheter. Exakt –mys är bra för båda två!

Se till att hålla din katt säker hemma genom att hålla alla gifta växter utom räckhåll...

Håll ditt hem säkert

Katter älskar att undersöka allt hemma –men det kan ibland leda till problem!

Skydda din katt genom att hålla alla växter som skulle kunna vara giftiga för din katt utom räckhåll för den. Det innefattar blommor såsom liljor och krysantemum samt krukväxter så som prickbladssläktet samt vissa sorters ormbunkar och murgrönor. Om du är osäker, fråga din veterinär.

Det är också en bra idé att hålla rengöringsprodukter och hushållskemikalier i ett stängt skåp, samt att hålla alla mediciner utom räckhåll.

När de är 7 år eller äldre räknas de som seniorkatter.

Gamla katter, nya knep

När din katt blir äldre kommer dess behov att börja förändras. När de är 7 år eller äldre klassas de som seniorer. De finns vissa saker du kan göra för att din äldre katt ska känna sig gladare och bekvämare. Det börjar med att förstå deras behov.

Först och främst, håll utkik efter avstånd som de förut enkelt kunde hoppa över. Deras leder klarar inte av samma belastningar längre –så det kan vara så att deras säng eller deras kattlåda kan behöva vara lättare att komma åt.

Det kan också vara en bra idé att ställa en stol framför deras soliga favoritfönster så att det är lättare att komma upp dit, eller kanske köpa en eller två extra kattlådor om det börjar hända olyckor på golvet.

Våra Produkter

Fler Artiklar